T: 076 502 09 36
ZEN zonnepanelen garanderen hoog rendement bij diffuus licht

ZEN zonnepanelen garanderen hoog rendement bij diffuus licht

Gepubliceerd op 17-11-2011

Climatic is er trots op vanaf heden ook ZEN zonnepanelen te leveren. Directeur Jan Martens legt uit: “Het bijzondere aan deze zonnepanelen is dat zij speciaal ontworpen zijn voor het West-Europese klimaat. Dat betekent dat deze zonnecollectoren technisch in staat zijn genoeg stroom op te wekken met weinig zonlicht. Dat heeft – en daarover bestaan nogal eens misverstanden – niets te maken met het vermogen van de installatie (Wattpiek) of met het aantal panelen.”

U koopt geen Wattpiek, maar gegarandeerde opbrengst in kWh
De prijs van zonne-energie installaties wordt in regel bepaald op basis van het vermogen, dus op basis van Wattpiek (Wp). Maar in feite zegt dit niet zoveel. Martens: “Zonnepanelen van bijvoorbeeld 4400 Wp geven namelijk niet allemaal evenveel kWh. En de kWh opbrengst, dat is dus wél concrete informatie!”

“Wij hebben hier in Nederland te maken met diffuus licht. Hogere opbrengsten bij een lagere instraling dan 1.000 Watt per m2 is daarom een must voor onze klimaatcondities. ZEN zonnepanelen zijn speciaal ontworpen om deze hogere opbrengst bij een lagere instraling te realiseren. Sterker nog: ZEN garandeert bij de grotere systemen de beloofde opbrengst en in de nabije toekomst zal deze garantie zeer waarschijnlijk ook op de kleinere systemen van toepassing zijn. Het werkt als volgt: op basis van het systeem en de situatie ter plaatse wordt een inschatting gemaakt van de toekomstige opbrengst in kWh. Gedurende één jaar wordt de plaatselijke lichtinstraling en de gerealiseerde opbrengst nauwkeurig geregistreerd. Blijkt na dat jaar dat de berekende opbrengst niet gehaald wordt, dan wordt het verschil door ZEN gecompenseerd.”

100% Europese producten, langere vermogensgarantie
Een ZEN zonne-energie installatie bestaat 100% uit Europese producten. De zonnepanelen, de omvormers en de dakmontagesets – alles is in Europa gefabriceerd. Dat betekent dat de kwaliteitstandaard hoog ligt. Dat is een belangrijke reden waarom Climatic voor ZEN heeft gekozen, aldus Martens. “Een ZEN zonne-energie installatie wordt geleverd met een productgarantie van 10 tot 12 jaar en een langere vermogensgarantie dan gemiddeld genomen het geval is, namelijk tot 92% na 12 jaar en 80% na 25 jaar. Het geheel moet dan vanzelfsprekend wel op de juiste wijze geïnstalleerd zijn. Vakkundige installatie begint bij het juiste advies met betrekking tot locatie, oriëntatie en dakhelling. Daarnaast is de manier waarop de zonnepanelen aan elkaar gekoppeld zijn en verbinding maken met de omvormers en de elektrische installaties in het gebouw van groot belang.”

Climatic adviseert u graag
Bij het aanschaffen van een zonne-energie installatie gaat u niet over één nacht ijs. Climatic geeft u alle informatie die u nodig heeft om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Neem contact met ons op voor meer informatie en een advies op maat.

Offerte aanvragen

Heeft u interesse in onze diensten en/of producten of wilt u energie besparen? Vraag dan gratis een offerte aan.
Wij bieden advies en duurzame binnenklimaat oplossingen voor zowel particuliere gebouwen als bedrijfspanden.

Vraag een offerte aan

Recente nieuwsberichten