T: 076 502 09 36
energiebesparing bedrijven

energiebesparing bedrijven

Climatic is specialist op het gebied van energiebesparing en kan u adviseren op de toepassing van energiebesparing op verschillende niveaus.

Installatie Performance Scan (IPS) (klimaatinstallaties)
De Installatie Performance Scan geeft u snel inzicht in de energieprestatie van uw klimaatinstallatie en de verbetermogelijkheden met als resultaat: minder energiekosten, meer comfort, een lagere milieubelasting en een gezonder binnenklimaat. De scan omvat alle onderdelen van de klimaatinstallatie: warmte- en koude-opwekkers, regelingen, distributiesystemen en afgiftesystemen.
Met uitvoering van deze scan voldoet u aan de wettelijk verplichte EPBD-aircokeuring voor installaties met een koelvermogen op gebouwniveau van meer dan 12  kW.

Energie adviesrapport (gebouwen)
In het energierapport wordt een “0 meting” van de huidige status van een gebouw opgesteld (energielabel) en worden verschillende energiebesparende maatregelen voorgesteld met investeringen, energiebesparingen, terugverdientijden en mogelijke “labelsprongen”. Ook de mogelijke subsidietrajecten worden in het rapport verwerkt. In overleg met u wordt de keuze en de prioriteit bepaald van de uit te voeren maatregelen. Om tot het juiste resultaat te komen is de invoering van energiebeheer onontbeerlijk. Met de invoering van energiemanagement krijgt u inzicht in uw verbruik en kunt u zo nodig tussentijds bijsturen.
Bij verkoop of verhuur van uw bedrijfspand bent u wettelijk verplicht het energielabel aan de koper of huurder te overhandigen.

CO2 Footprint (bedrijfsvoering)
Met behulp van de milieubarometer kunt u de CO2 footprint van uw onderneming meten en verbeteren. De milieubarometer is een online instrument van de Stichting Stimular. U kunt een certificaat behalen waarmee u zich als bedrijf aantoonbaar kunt profileren als duurzaam ondernemer.

Als u vragen heeft of meer informatie wilt, neem dan contact op met Climatic.

Offerte aanvragen

Heeft u interesse in onze diensten en/of producten of wilt u energie besparen? Vraag dan gratis een offerte aan.
Wij bieden advies en duurzame binnenklimaat oplossingen voor zowel particuliere gebouwen als bedrijfspanden.

Vraag een offerte aan

Recente nieuwsberichten