Zonne-energie

ZONNEPANELEN

Zonne-energie heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Tegenwoordig zijn er zonnepanelen die ook in ons wat minder zonnige klimaat ruim voldoende stroom leveren.

duurz_zonpan

Productgarantie en rendement
De door Climatic geïnstalleerde zonnepanelen zijn gecertificeerd door TÜV Rheinland en hebben een extra hoog rendement omdat de panelen zijn uitgevoerd met zonnecellen met een hoge transmissie en getextureerd glas. Milieu Centraal heeft berekend dat het rendement van de investering in zonnepanelen vergelijkbaar is met een rente van 6% op een spaarrekening. Op elk schaduwvrij dakoppervlak met een goede zonoriëntatie kan een zonnestroominstallatie geplaatst worden. Climatic berekent voor u de juiste dimensionering, montage, zonoriëntatie en de te verwachten jaaropbrengst.

duurz_zonb

ZONNEBOILERS

Bijna de helft van uw energiekosten voor warm water kunt u besparen als u kiest voor een zonneboiler. Een zonneboiler is altijd duurzaam omdat bij gebruik van zonne-energie er nauwelijks CO2 vrij komt. Als zonneschijn even onvoldoende is, dan stookt een naverwarmer het water warm.

Levensduur, garantie en keurmerk.
Elke zonneboiler in de Nederlandse handel is van goede kwaliteit en meestal voorzien van een keurmerk. Ze gaan 15 tot 25 jaar mee. Eventuele schade aan de zonnecollector wordt meestal gedekt door uw opstalverzekering.

Is een zonneboiler ook in mijn huis te installeren?
In iedere woning is het mogelijk een zonneboilersysteem te installeren. Wel is het van belang of de oriëntatie van uw dak geschikt is voor het plaatsen van de zonnecollector. Verder moet uw cv-ketel geschikt zijn als naverwarmer voor een zonneboiler. Alle toestellen met een NZ-label zijn te combineren met een zonneboiler.