INDUSTRIE

etenswaren-2

Voor de verschillende processen bestaan specifieke oplossingen. Of het nu gaat om energiezuinige koeloplossingen, een nauwkeurige temperatuurs- en vochtigheidsregeling voor meerdere industriële zones of een krachtige werkplaats ventilatie. Climatic adviseert u samen met haar partners oplossingen op maat, om te voldoen aan uw individuele gebouwvereisten.

Door voor de juiste technieken te kiezen leveren we zo duurzaam mogelijke oplossingen met een gegarandeerde regeling en met het minst mogelijke energie verbruik.

Koeltechniek voor etenswaren

Koeltechniek voor etenswaren

Koel- en vriesproducten dienen aan strenge wettelijke eisen te voldoen. Per productgroep worden verschillende temperaturen voorgeschreven en er gelden HACCP-verplichtingen die niets aan duidelijkheid overlaten.

We adviseren u graag om aan uw specifieke vraag te kunnen voldoen.

Unit koeling

Unit koeling

Klimaatbeheersing in het groot

Klimaatbeheersing in het groot

In gebouwen wordt veel aandacht besteed aan klimaatbeheersing. Airconditioning, ventilatie, verwarming, luchtdrogers of luchtbevochtigers regelen de omstandigheden waaronder mensen, planten of dieren moeten leven.

Het binnenklimaat is de atmosferische omstandigheden (temperatuur, windsnelheid en luchtvochtigheid) in leefomgevingen zoals broeikassen en gebouwen. Centraal staat hier hoe mens, plant en dier reageren op de omstandigheden. Die reactie is niet rechtstreeks uit de metingen af te leiden en is voor warmbloedige dieren en mensen anders dan bij koudbloedige dieren en planten. Mensen en warmbloedige dieren voelen niet de temperatuur maar reageren op de afkoeling van het lichaam. Koudbloedige dieren en planten nemen de temperatuur van de omgeving aan en reageren wel direct op de temperatuur.

Bij mensen wordt het warmtegevoel door de volgende zaken bepaald:
– de netto uitstraling van warmte (infrarood).
– verdamping van vocht.
– afvoer van voelbare warmte (windchill factor)

De balans tussen uitstraling, verdamping en directe afkoeling heeft gevolgen. In een vertrek met koude muren is een hogere luchttemperatuur nodig voor een behaaglijk gevoel dan in een goed geïsoleerde ruimte. Isolatie werkt dus aan twee kanten: er gaat minder warmte verloren, èn je hebt een lagere temperatuur nodig om je lekker te voelen.

Wij adviseren u graag over de beste oplossingen voor binnenklimaat beheersing van grote complexe gebouwen.