Warmtepompen

Lucht-water warmtepompen
De warmtepomptechnologie en biedt een flexibel en duurzaam alternatief voor traditionele verwarmingssystemen. De warmtepomp is zeer geschikt om uw energieverbruik en de CO2-uitstoot te beperken.

De lucht/water warmtepomp maakt gebruik van een duurzame energiebron: de buitenlucht. Het buitendeel onttrekt energie aan de buitenlucht en verhoogt deze tot een temperatuur die geschikt is voor verwarming. Hierbij wordt de energie van een lagere naar een hogere temperatuur “gepompt”. Vervolgens wordt deze energie via koudemiddelleidingen naar het binnendeel geleid. Daar wordt de gewonnen energie (warmte) overgebracht naar het afgiftesysteem in uw woning, bijvoorbeeld vloerverwarming, lage temperatuur radiatoren en/of ventilatorconvectoren. Om te koelen keert het systeem dit proces om.

Lucht-water warmtepomp heeft een hoog rendement en haalt zelfs bij -25 °C nog warmte uit de lucht. De warmwater voorziening is met behulp van een geïntegreerde wamwater reservoir/boiler.

Alternatief Hybride oplossing
Het hybride systeem is een combinatie van een warmtepomp en een gasgestookte CV-combiketel. De warmtepomp (8.0kW) kan ook gebruikt worden voor koeling. Bij lage buitentemperaturen neemt de gasgestookte ketel het verwarmen van de woning over waarmee u altijd voldoende vermogen ter beschikking heeft. Met het Hybride systeem is de warmwater voorziening onbeperkt, dit vanwege de geïntegreerde CV-combiketel (CW5).