WONEN

wonen-3

Climatic biedt oplossingen die op een duurzame wijze het comfort in uw woning verhogen.

De temperatuur moet aangenaam zijn, er moet voldoende daglicht aanwezig zijn en de luchtkwaliteit moet goed zijn. Isoleren is goed voor het verlagen van de energierekening, maar niet altijd voor het binnenklimaat. Een goed binnenklimaat is heel belangrijk om van allerlei gezondheidsklachten te voorkomen.
Onderstaand een aantal mogelijkheden, maar we voorzien u graag van advies op maat.

Airconditioning (energiezuinige luchtwarmtepomp)

Airconditioning (energiezuinige luchtwarmtepomp)

Voor de verhoging van uw comfort in de woonkamer, slaapkamer, keuken of een andere ruimte in uw woning bestaat de zgn AC singlesplit unit. Het koel-vermogen is afhankelijk van de grote en het gebruik van de ruimte die u wilt koelen. De units kunnen het comfort in bijvoorbeeld de slaapkamer vooral in zomer enorm verhogen. Climatic levert uitsluitend AC units van gerenommeerde merken.

Op basis van een situatieschets van uw woning en een specificatie van uw wensen werken we graag een aanbieding voor u uit.

HR-ketel

HR-ketel

Ten opzichte van een bestaande hr-ketel, levert een nieuwe ketel door toegepaste innovaties op dit moment 10% meer energiebesparing op.
Een moderne hr-ketel is opgebouwd in vier modules waardoor de kans op storingen sterk verminderd. Extra betrouwbaar dus. De ketel geeft zelf aan wanneer deze toe is aan een servicebeurt en is gekoppeld aan de intensiteit van het gebruik. In de praktijk betekent dit dat uw ketel niet meer ieder jaar maar een keer per anderhalf jaar een onderhoudsbeurt nodig heeft. Bovendien heeft u de mogelijkheid om een Onderdelen Garantie Plan af te sluiten zodat u 10 jaar lang geen extra kosten heeft.
Deze hr-ketel is ook geschikt voor aansluiting op een zonneboiler.

Luchtverwarming

Luchtverwarming

Naast traditionele energiezuinige verwarming is Climatic gespecialiseerd in luchtverwarming. Omdat de woning wordt opgewarmd door langzaam circulerende lucht, heeft u geen ontsierende radiatoren nodig maar zijn alleen roosters zichtbaar. De ruimte is zeer snel op temperatuur. Door middel van een warmtepomp kunt u met dit systeem naast verwarmen, ook koelen, ventileren, bevochtigen en ontvochtigen. Vervuilde lucht wordt afgezogen terwijl nieuwe verwarmde frisse lucht wordt ingeblazen, zo bent u altijd gegarandeerd van frisse, en schone lucht in uw woning. Dit systeem is een energiezuinige installatie die kan worden uitgevoerd met gebruikmaking van een warmtepomp.

Bio CV-ketel

Bio CV-ketel

De aanschaf van een bio cv-ketel is zeer interessant voor bedrijven die hout als restafval hebben en particulieren met een gasverbruik hoger dan 3.500 m3/per jaar. Een bio cv-ketel is een ketel waarin u organische producten stookt, zoals houtsnippers, stukhout of pallets. Voor bedrijven met bruikbaar hout als restafval is de energie dus gratis! Als u voor de bio cv-ketel de brandstof moet aanschaffen, bespaart u alsnog 50% op uw stookkosten. Deze manier van verwarmen is CO2 neutraal, dus erg milieuvriendelijk. De bio cv-ketel heeft in verband met het plaatsen van een buffervat en met opslag van het hout wel meer opstellingsruimte nodig dan een hr-ketel. Een bio cv-ketel is leverbaar in verschillende vormen en maten. Een zichtmodel voor in de woonkamer maar ook een model ter vervanging van uw huidige cv-ketel is mogelijk.

Hybride warmtepomp

Hybride warmtepomp

Combineert het groene van een warmtepomp met het vertrouwde van een cv-ketel. Een verwarmingsmethode die de warmte voor een groot deel uit de buitenlucht haalt. Gasverbruik en CO2-uitstoot gaan met 50% omlaag.

Een zeer energiezuinige en innovatieve optie om uw huis te verwarmen is de combinatie van een lucht/water-warmtepomp met een hr-ketel. Het voordeel hiervan is dat bij elke buitentemperatuur de meest zuinige werkingscombinatie wordt gekozen.
In het voor- en najaar verwarmt u uw woning met de warmtepomp, in de wintermaanden met de combinatie van warmtepomp en hr-ketel en bij extreme kou schakelt dit systeem over om alleen met de hr-ketel verwarmen. Deze uitgekiende combinatie levert 20 tot 30% energiebesparing op ten opzichte van uw huidige hr-ketel.
Dit bivalente systeem is opgebouwd uit een warmtepomp-buitendeel, een warmtepomp-binnendeel en een hr-ketel. Qua afmetingen neemt dit systeem evenveel ruimte in als een hr-ketel en kan zonder extra aanpassingen worden aangesloten op bestaande radiatoren.

Lage temperatuur pompen (energiezuinige bouw)

Een combinatie van verwarming en warmwatervoorziening, speciaal geschikt voor de nieuwe energiezuinige woningen.

Warmwatervoorzieningen en zonneboilers

De combinatie van waterverwarming met zonnepanelen, met de gratis stroom van de zon.

Zonneboiler
Bijna de helft van uw energiekosten voor warm water kunt u besparen als u kiest voor een zonneboiler. Een zonneboiler is altijd duurzaam omdat bij gebruik van zonne-energie er nauwelijks CO2 vrij komt. Als zonneschijn even onvoldoende is, dan stookt een naverwarmer het water warm.

Levensduur, garantie en keurmerk
Elke zonneboiler in de Nederlandse handel is van goede kwaliteit en meestal voorzien van een keurmerk. Ze gaan 15 tot 25 jaar mee. Eventuele schade aan de zonnecollector wordt meestal gedekt door uw opstalverzekering.

Is een zonneboiler ook in mijn huis te installeren?
In iedere woning is het mogelijk een zonneboilersysteem te installeren. Wel is het van belang of de oriëntatie van uw dak geschikt is voor het plaatsen van de zonnecollector. Verder moet uw cv-ketel geschikt zijn als naverwarmer voor een zonneboiler. Alle toestellen met een NZ-label zijn te combineren met een zonneboiler.