Climatic in Etten-Leur is al meer dan 30 jaar uw specialist in airconditioning en luchtbehandeling. Wij leveren en installeren hoogwaardige systemen voor zowel de zakelijke als de particuliere markt.

LUCHT-WATER WARMTEPOMP

Kiest u voor een lucht-water warmtepomp of voor een lucht-lucht warmtepomp in uw woning? De twee systemen dienen hetzelfde doel maar bereiken dit op een andere manier. Beide systemen hebben zo hun eigen voor- en nadelen en wat voor u de beste keuze is hangt af van uw voorkeuren en budget. Bij Climatic klimaatbeheersing kunt u zowel een lucht-waterpomp, als een lucht-luchtpomp aanschaffen. Onze professionele monteurs komen deze dan bij u installeren zodat u snel kunt genieten van een lekker warm huis.

WAT KUNNEN WIJ VOOR U DOEN?


LUCHT-WATER WARMTEPOMP VERSUS LUCHT-LUCHT WARMTEPOMP

Een lucht-lucht warmtepomp haalt zijn warmte uit de buitenlucht en aan de andere kant wordt uw huis verwarmd met een luchtblazer. Het voordeel van dit systeem is dat u het zowel als airconditioning en als warmtepomp kunt gebruiken. Ook liggen de aanschafkosten voor dit systeem behoorlijk laag. Het nadeel is dat het rendement van een lucht-luchtpomp sterk wordt verminderd wanneer het koud is, en dus ook de buitenlucht sterk is afgekoeld.

Bij een lucht-waterpomp wordt de energie ook uit de lucht gehaald waarna de temperatuur sterk wordt verhoogd. Wanneer de lucht de juiste temperatuur heeft bereikt wordt de warmte aan het water afgegeven. Deze werking maakt de lucht-waterpomp zeer geschikt voor bijvoorbeeld verwarmingsinstallaties. Net als bij de lucht-luchtpomp, maar wel in mindere mate, loopt het rendement terug wanneer het buiten kouder wordt.

BESTEL UW WARMTEPOMP BIJ DE EXPERTS VAN CLIMATIC KLIMAATBEHEERSING

Welk systeem ook uw voorkeur heeft, laat het installeren door een expert. Bij Climatic klimaatbeheersing kunnen wij niet alleen uw warmtepomp voor u installeren, maar kunnen wij u vooraf ook adviseren over het beste systeem voor uw woning. Na de installatie kunnen wij ook het onderhoud op ons nemen. Voor meer informatie over onze diensten en producten kunt u ons bellen op telefoonnummer 076 502 09 36

RECENTE PROJECTEN

CONTROL MEDIA

Steeds vaker krijgt Climatic de vraag bedrijven van ‘het gas af te halen’ en is er de wens om duurzaam te gaan koelen en verwarmen. Control Media uit Etten-Leur is zo’n bedrijf waar deze vraag speelde en waar we inmiddels een geheel nieuw en duurzaam systeem hebben geplaatst met als basis een waterpompsysteem.

MJ-TECH

Maar liefst 23 ruimtes is Climatic bij MJ-tech aan het voorzien van koeling en warmte door plaatsing van het VRV Daikin systeem. Dit systeem verlaagt het energieverbruik door de innovatieve technologie en zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Een mooie duurzame oplossing.

WARMTEPOMP PARTICULIER

Naast onze groot zakelijke klanten helpt Climatic ook particulieren met het verduurzamen van de woning. Project ‘Villa warmtepomp’ is een mooi voorbeeld van een woning die we volledig van het gas hebben gehaald.