Climatic plaatst warmtepomp-airconditioning bij Hotel de Draak in Bergen op Zoom

Hotel de Draak in Bergen op Zoom – het oudste hotel van Nederland (Anno 1397) – vroeg Climatic om in 14 hotelkamers de bestaande airconditioning te vervangen voor een nieuwe duurzamere warmtepompinstallatie.
Omdat het niet mogelijk was de leidingen in dit hotel te vervangen is er gekozen voor de Replacement VRV van Daikin. Door gebruik te maken van het replacement buitendeel was het mogelijk in de hotelkamers alleen de binnenunits te vervangen en het bestaande leidingwerk te hergebruiken. Door dit concept van Daikin heeft Climatic een veel kortere doorlooptijd weten te realiseren en zodoende de overlast voor Hotel de Draak kunnen beperken.

Climatic levert geavanceerde luchtbehandelingsinstallatie in combinatie met warmtepompen

Voor herindeling en algemene opwaardering van het kantoor van Van Oers Accountants in Roosendaal heeft Climatic een gebalanceerde luchtbehandelingskast met warmteterugwinning geleverd. In combinatie met de gelijktijdig geleverde lucht-lucht warmtepomp (of airconditioningsinstallatie) maakt Van Oers hiermee een grote slag in de verduurzaming van het pand en is daarmee weer helemaal klaar voor de toekomst. In samenwerking met Daikin Nederland is hier gekozen voor een VRV IV installatie inclusief Heatrecovery waarmee het hoogst haalbare rendement gecombineerd is met optimaal gebruikersgemak in bediening en flexibiliteit. Er zijn in totaal 4 buitendelen geleverd, waarvan 1 voor de luchtbehandelingsinstallatie, in combinatie met 27 binnendelen.