Climatic in Etten-Leur is al meer dan 30 jaar uw specialist in airconditioning en luchtbehandeling. Wij leveren en installeren hoogwaardige systemen voor zowel de zakelijke als de particuliere markt.

MECHANISCHE VENTILATIE APPARTEMENTENCOMPLEX

U denkt er misschien niet bewust over na, maar het ventileren van uw appartement en appartementencomplex is erg belangrijk. Op warme dagen gaat dit natuurlijk vanzelf, dan zet u lekker de ramen open en laat u waarschijnlijk alles lekker doorluchten. Maar hoe zit het met de ventilatie op de momenten dat de ramen niet open staan? Climatic kan u helpen met het ventileren van uw appartement.

WAT KUNNEN WIJ VOOR U DOEN?


EEN GOED VENTILATIESYSTEEM VOOR UW APPARTEMENT

De huizen en appartementen tegenwoordig zijn vaak erg goed geïsoleerd. Dat betekent onder andere dat er geen lucht meer door allerlei gaten en kieren in gebouwen waait en dat maakt dat een woning eigenlijk vaak niet zo goed geventileerd wordt. Dat is zonde, want een goede ventilatie is belangrijk. Door je woning goed te ventileren voorkom je namelijk dat schimmels en huisstofmijt zich kunnen vestigen.

Daarnaast zorgt een goede ventilatie van je woning er ook voor dat je zelf gezond blijft. Wanneer je je woning niet goed ventileert, stijgt het kooldioxide-gehalte. Dat kan hoofdpijn en vermoeidheid veroorzaken en dat is natuurlijk niet fijn. Door je appartement goed te ventileren, voorkom je ook dat last krijgt van je luchtwegen door bijvoorbeeld te veel stof in de lucht.

MOGELIJKHEDEN TOT VENTILATIE VAN JE APPARTEMENTENCOMPLEX

Wanneer u op zoek gaat naar een mechanische ventilatie voor uw appartementencomplex, zijn er grofweg gezien twee mogelijkheden. Zo kunt u gaan voor een mechanische afvoer met natuurlijke aanvoer. Hierbij wordt vervuilde lucht uit het appartement vervoerd, maar bent u zelf verantwoordelijk voor de aanvoer van schone lucht. Dit kan geregeld worden door bijvoorbeeld een ventilatierooster boven het raam.

U kunt ook kiezen voor een mechanische af- en aanvoer, dit wordt ook wel een balansventilatie genoemd. Hierbij wordt er evenveel lucht aan als afgevoerd. Vaak kan de lucht die aangevoerd wordt hier ook mee opgewarmd worden, zodat u uw woning direct kunt verwarmen wanneer dat nodig is.

HET ONDERHOUD VAN HET VENTILATIESYSTEEM VAN JE APPARTEMENT

Wanneer u een ventilatiesysteem bij ons aanschaft, gaan we met u in gesprek, zodat wij een ventilatiesysteem kunnen ontwerpen dat perfect bij u past. Wanneer u in een appartementencomplex woont, is het ook zeker een mogelijkheid om een collectieve ventilatie in jullie appartementen te laten plaatsen. Zo kan heel het gebouw genieten van een mechanische ventilatie in het appartement.

RECENTE PROJECTEN

CONTROL MEDIA

Steeds vaker krijgt Climatic de vraag bedrijven van ‘het gas af te halen’ en is er de wens om duurzaam te gaan koelen en verwarmen. Control Media uit Etten-Leur is zo’n bedrijf waar deze vraag speelde en waar we inmiddels een geheel nieuw en duurzaam systeem hebben geplaatst met als basis een waterpompsysteem.

MJ-TECH

Maar liefst 23 ruimtes is Climatic bij MJ-tech aan het voorzien van koeling en warmte door plaatsing van het VRV Daikin systeem. Dit systeem verlaagt het energieverbruik door de innovatieve technologie en zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Een mooie duurzame oplossing.

WARMTEPOMP PARTICULIER

Naast onze groot zakelijke klanten helpt Climatic ook particulieren met het verduurzamen van de woning. Project ‘Villa warmtepomp’ is een mooi voorbeeld van een woning die we volledig van het gas hebben gehaald.