Climatic in Etten-Leur is al meer dan 30 jaar uw specialist in airconditioning en luchtbehandeling. Wij leveren en installeren hoogwaardige systemen voor zowel de zakelijke als de particuliere markt.

VENTILATIE SCHOLEN

Na uitgebreid onderzoek naar aanleiding van het coronavirus, bleek dat meer dan 50% van de scholen geen goede ventilatie heeft. Dat is natuurlijk een groot probleem. Niet alleen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, maar ook om de verdere gezondheid van de leerlingen en docenten te waarborgen. Wij van Climatic hebben gelukkig goede oplossingen voor schoolventilatie.

WAT KUNNEN WIJ VOOR U DOEN?


HET BELANG VAN GOEDE SCHOOLVENTILATIE

Een goede ventilatie zorgt ervoor dat er altijd voldoende schone lucht aanwezig is in een ruimte. Schone lucht is belangrijk, wanneer een ruimte namelijk niet goed geventileerd wordt, stijgt het koolstofdioxidegehalte, waardoor het concentratievermogen van leerlingen daalt. Van een hoger koolstofdioxidegehalte kunnen mensen ook last krijgen van vermoeidheid en van hoofdpijn.

Naast dit soort klachten, kan een slechte luchtkwaliteit ook invloed hebben op mensen met luchtwegproblemen. Zo kunnen astmapatiënten erge aanvallen krijgen wanneer zij geen toegang hebben tot schone lucht. Een goede ventilatie in het schoolgebouw is dus erg belangrijk. De overheid ziet dat ook en heeft een budget samengesteld om de ventilatie in het onderwijs te verbeteren.

VENTILATIE OP SCHOLEN

Wanneer u geen goed ventilatiesysteem hebt, kunt u er natuurlijk voor kiezen om de ramen regelmatig open te zetten. Met zoveel mensen in één gebouw kan het echter zo zijn dat het af en toe openzetten van de ramen niet voldoende is om de ruimte goed te ventileren. Daarbij komt er door de open ramen ook een hoop lawaai van buiten binnen, waardoor leerlingen zich misschien minder goed kunnen concentreren. Verder zorgt een open raam ‘s winters vaak voor een hoop kou die naar binnen stroomt, waardoor de ramen toch vaak dicht blijven.

HET JUISTE VENTILATIESYSTEEM VOOR SCHOLEN

Wij van Climatic hebben enorm veel ervaring met het ventileren van scholen, fabrieken en andere gebouwen. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is ventilatie in scholen erg belangrijk. Op scholen lopen heel veel mensen rond. Al deze mensen stoten warmte af en ademen koolstofdioxide uit, waardoor het al snel muf en benauwd wordt in een ruimte.

Wanneer u op zoek bent naar een goede ventilatie voor uw schoolgebouw, gaan we uitgebreid met u in gesprek. We leggen u verschillende opties voor en ontwerpen zo een ventilatiesysteem op maat.

MEER WETEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Voor meer informatie over onze producten en onze mogelijkheden kunt u ook contact met ons opnemen door te bellen naar 076-5020936.

RECENTE PROJECTEN

CONTROL MEDIA

Steeds vaker krijgt Climatic de vraag bedrijven van ‘het gas af te halen’ en is er de wens om duurzaam te gaan koelen en verwarmen. Control Media uit Etten-Leur is zo’n bedrijf waar deze vraag speelde en waar we inmiddels een geheel nieuw en duurzaam systeem hebben geplaatst met als basis een waterpompsysteem.

MJ-TECH

Maar liefst 23 ruimtes is Climatic bij MJ-tech aan het voorzien van koeling en warmte door plaatsing van het VRV Daikin systeem. Dit systeem verlaagt het energieverbruik door de innovatieve technologie en zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Een mooie duurzame oplossing.

WARMTEPOMP PARTICULIER

Naast onze groot zakelijke klanten helpt Climatic ook particulieren met het verduurzamen van de woning. Project ‘Villa warmtepomp’ is een mooi voorbeeld van een woning die we volledig van het gas hebben gehaald.