Jeroen Dietvorst is projectleider huisvesting bij Curio. Verbetering binnenklimaat onder de naam ‘Frisse scholen’ staat hoog op de agenda binnen de onderwijsgroep. Een mooie klantcase van Climatic die we graag delen in een kort gesprek met Jeroen…

“Stichting Onderwijsgroep Curio is de beroepsonderwijsinstelling van West-Brabant met ongeveer 40 locaties met zowel VMBO als mbo-opleidingen.
Vanuit de afdeling huisvesting Curio staat verbetering binnenklimaat al langere tijd op de agenda. Een goed binnenklimaat bevordert de leerprestaties en wordt geduid binnen het bouwbesluit middels een ‘Frisse scholen’ klasse. Door de komst van het coronavirus, werd ventilatievoud en Co2-waarde de graadmeter volgens de richtlijnen van het RIVM. We hebben begin vorig jaar alle Curio locaties in beeld gebracht en gekeken waar er behoefte was voor verbetering en vervolgens per project onderzocht welk product, leverancier en installateur het best passend was ten aanzien van de gestelde eisen voor Curio. Uiteindelijk is er voor het project Johan Cruijff College te Roosendaal gekozen voor ventilatiesystemen van Nedair, geleverd en gemonteerd door Climatic.”
 
Koelen als core business
“We hebben hier gekozen voor een ventilatiesysteem dat kan ventileren, koelen en verwarmen. Dat was wenselijk voor dit gebouw en de gebruikers ervan. Climatic was voor dit project de best passende partner en specialist; koelen is hun core business. Daarnaast hebben we al eerder samengewerkt met Climatic en hebben zij kwaliteit en betrouwbaarheid bewezen.” 
 
Benodigde engineering
“Tijdens onze eerste kennismaking had Climatic al voldoende voorwerk gedaan met de Nederlandse leverancier Nedair. Ze hadden de productinformatie ten aanzien van ventileren in combinatie met koelen goed geëngineerd. Dit sloot aan op de eisen voor deze locatie. Naast de benodigde engineering, hebben we ook een goede ervaring gehad tijdens de uitvoering van dit project. We opereren in drukke schoolgebouwen en dat betekent dat alle ‘grote’ projecten plaats vinden in de zes weken schoolvakantie. Zes weken lijken misschien veel, maar is weinig. Climatic kon dit binnen deze tijd voor ons realiseren en heeft daarmee ook deze keer weer een dikke voldoende gescoord.”